Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Търговище д-р Дарин Димитров и кандидати за общински съветници от партията уважиха с присъствието си първия есенен „Празник на приятелството“. Той бе организиран от Комплекса за психично здравни грижи в общността – кв.Бряг по повод Световния ден на психичното здраве – 10 октомври.

„Психичното здраве е нещо към което всеки един човек се стреми, тъй като то е състояние на благополучие, равновесие и комфорт, при което човек е максимално работоспособен и удовлетворен от себе си и това, което върши. Всички младежи и възрастни с психични затруднения, които се включиха в празника ни показаха как с грижа, желание, търпение и постоянство напредъкът е видим“, сподели д-р Дарин Димитров.

В празничната програма бяха включени музикални и танцови изпълнения на потребителите на комплекса и гостите от Защитено жилище-с.Лиляк, Звено за социални услуги за възрастни с умствена изостаналост – с.Медовина, Център за настаняване от семеен тип „Ново бъдеще“ и „Втори шанс“.

Оформен бе и кът за художници, които притвориха фантазиите си на белите платна. Емоционален рецитал на стихотворения, посветени на приятелството, също развълнуваха присъстващите.

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Търговище д-р Дарин Димитров и кандидатите за общински съветници д-р Никола Найденов и Дарина Костова благодариха на организаторите за поканата и им пожелаха здраве, вдъхновение, красиви мигове и сили за трудностите.

 
 
 

Recommended Posts