С три нови линейки Центърът за спешна медицинска помощ в Търговище ще има възможност по-бързо и удобно да достига до своите пациенти. Това стана възможно след съдействието на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев. Санитарните автомобили са закупени в изпълнение на проект „Подкрепа за развитие на системата за спешна медицинска помощ“, финансиран от Европейския фонд за регионално развитие, чрез Оперативна програма “ Региони в растеж“ 2014 – 2020.

По повод новите линейки ставрофорен иконом Славчо Проданов отслужи водосвет за здраве в присъствието на кандидата за кмет на община Търговище от ПП ГЕРБ д-р Дарин Димитров, областния управител Митко Стайков, служители в здравния център и др.

Д-р Димитров поздрави работещите в Центъра за спешна медицинска помощ, пожелавайки им здраве, търпение, сили и борбеност, упражнявайки професионалното си призвание – да спасяват човешки животи.

„Новите линейки разполагат със съвременно оборудване, за да бъдат в максимална помощ на лекарите при овладяването на спешни случаи, което е от изключителна важност за пациентите в нужда“, коментира д-р Дарин Димитров.

Той изказа благодарност към министъра на здравеопазването и областния управител за оказаното съдействие при обновяването на линейките в Търговище.

 
 

Recommended Posts