Кандидатът за кмет на община Търговище от ПП ГЕРБ инициира среща с представители на учителското съсловие в Търговище. По повод техния професионален празник – Международния ден на учителя, д-р Димитров разговаря с близо 100 педагози по важни въпроси в образователната система, за постигнатото в общината през изминалия кметски мандат, за приоритетите му за следващите четири години и др.

Д-р Димитров благодари на учителите за техния всеотдаен труд, за търпението и отговорността, с които всеки ден се грижат и възпитават младото поколение.

Д-р Дарин Димитров подари цвете на всяка дама, избрала професията учител, която присъства на срещата. Народният представител от ПП ГЕРБ д-р Венка Стоянова пък поздрави всички педагози от името на Комисията по образование и наука в 44 Народно събрание, в която членува.

Кандидатът за кмет на община Търговище и народният представител запознаха учителското съсловие с кандидатите за общински съветници на партията, представяйки кратки визитки за техния професионален опит.

„Срещата ни с учителите по повод техния празник премина изключително вълнуващо и ползотворно. Приятелските и непринудени разговори по важните въпроси за общината, визията на нашия екип за бъдещето, предизвикателствата пред учителската професия и другите важни акценти по темата, са пример как с общи усилия и в единомислие може да вървим напред и да надграждаме започнатото“, сподели д-р Дарин Димитров след срещата.

Той призова учителите да гласуват на местния вот на 27 октомври, тъй като високата избирателна активност ще определи посоката на развитие на община Търговище за следващите години наред.

Педагозите благодариха на д-р Димитров за отношението към тях и за подготвената среща по повод Международния ден на учителя. Те попълниха и бланката „Възлагам на д-р Дарин Димитров“, в която включиха свои виждания,идеи, препоръки и желания за развитието на Търговище.

„Д-р Димитров, след като станете отново кмет, ще Ви изпитваме как работите по задачите, които Ви възлагаме“, с усмивка коментираха педагозите по време на срещата.

„Учителите са тези, които всеки ден възпитават и обогатяват нашите деца и младежи, които ги вдъхновяват и сформират личността им. Нека не само на празника, а всеки ден получавате респект, уважение и признателност за Вашия професионализъм“, пожела д-р Димитров на педагозите.

 
 
 
 
 
 

Recommended Posts